Coaching

OP DIT MOMENT IS ER HELAAS GEEN RUIMTE MEER VOOR NIEUWE COACHINGTRAJECTEN

Als kindercoach ondersteun ik kinderen, en ook u als ouder, bij het ontdekken van de manieren waarop uw kind beter met een bepaalde situatie om kan gaan. Vaak heeft uw zoon of dochter dit al in zich, maar weet het gewoon niet hoe. Kortom: de vaardigheid ontbreekt.stoplicht

Tijdens de coachingssessies maken we gevoelens, gedachten en gedrag concreet bespreekbaar, zodat uw kind zich er bewust van wordt en we er samen logisch over kunnen nadenken. Niet door te vertellen ‘hoe het moet’, maar door ervaringen aan te bieden waarbij uw zoon of dochter zelf ontdekt en ervaart wat beter werkt. De aanpak is oplossingsgericht en niet probleemgericht. Er wordt dan ook met name aandacht besteed aan een voor uw kind werkbare oplossing.

Tijdens de coaching worden spelmaterialen en rollenspellen ingezet om meer inzicht te krijgen in wat uw kind denkt, voelt of doet. Daarnaast worden oefeningen meegegeven voor school, thuis of elders waar het kind er last van heeft. Deze worden dan volgend gesprek weer besproken. Zo werken we systematisch naar het doel dat we met elkaar tijdens het intakegesprek hebben gedefinieerd.

Indien gewenst kan er ook ondersteuning plaatsvinden bij het voeren van gesprekken met leerkrachten of andere begeleiders om met elkaar een eenduidige aanpak voor uw kind te realiseren. In sommige gevallen is het ook gewenst om regelmatig een follow-up gesprek te doen. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.