Meer- en hoogbegaafdheid

Naast ook het coachen van meer- en hoogbegaafde kinderen is YOU kindercoaching regelmatig betrokken bij projecten op het gebied van aanpak van meerbegaafdheid en/of hoogbegaafdheid. Een voorbeeld hiervan is MAXklas, het fulltime maxklashoogbegaafdenonderwijs dat in Vianen is opgezet. Ik ben er trots op hier in de rol van projectcoördinator een bijdrage aan te mogen leveren. Voor meer informatie over dit mooie initiatief: www.maxklas.nl.

Sinds januari 2019 is er ook hoogbegaafdenonderwijs in Hoornaar. In de SUMMAklas krijgen kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 onderwijs op maat waarin tegemoet wordt gekomen aan de behoefte die sommige hoogbegaafde kinderen hebben. Voor meer informatie: www.summaklas.nl. Summa-klas logo finalAlle leerkrachten uit de reguliere groepen hebben een training gevolgd om de meer- en hoogbegaafde leerlingen beter te kunnen signaleren en het aanbod in hun groep beter aan te laten sluiten op de behoefte van de leerlingen. Een schitterend project om aan bij te dragen!

Ook in het voortgezet onderwijs komt er steeds meer aandacht voor meer-en hoogbegaafdheid. In de rol van projectcoördinator, trainer en adviseur heb ik Samenwerkingsverband MUNIO ondersteund en geef ik trainingen aan de aangesloten scholen met als doel het versterken van het aanbod aan hun meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Schermafbeelding 2024-02-19 om 13.52.30